Top Gear doet de legendarische dam-commercial over

Geplaatst: 16 februari 2015 in Nieuws
Tags:, , , , , ,

Omdat de (huidige) Land Rover Defender aan zijn laatste productie jaar toe is, besloot Top Gear een waardig afscheid te organiseren. Zondag avond 15/2/2015 konden we zien hoe Richard Hammond de legendarische Land Rover commercial uit 1995 overdeed waarbij een Defender zichzelf een waterdam boven liert.

Vreemd genoeg koos men niet voor een hedendaagse Defender maar voor een  64 jaar oude Series One. Maar die moet het dan ook niet op eigen kracht doen want door de helling (72%) zou de motor toch uitvallen.

 

Nu is dat beetje bedrog niet zo erg want ook de bij originele reclame spot kreeg de Defender hulp van een zware winch bovenaan de dam, omdat er destijds nog geen on board winch bestond die lang genoeg was om de hoogte van de dam te overwinnen. Stuntman van dienst was Richard Hammond die zelf een Land Rover fan is. Dat blijkt uit zijn talrijke bijdragen over de Defender in Top Gear en hij bezit zelf ook een pittig geprepte offroad Defender.

 

Voor wie de uitzending gemist heeft : dinsdagavond 17/2/2015 is er een herhaling op BBC2 en later wellicht op tientallen andere stations.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s