Discovery 2014 voorgesteld

Geplaatst: 3 september 2013 in Nieuws
Tags:, , ,

Land Rover Discovery 2014

Land Rover heeft vandaag de Discovery 2014 voorgesteld. Het gaat  duidelijk om een refresh, een update en niet zozeer om een nieuwe Disco. Dat was ook niet verwacht omdat er al flink wat spy shots gelekt waren en omdat JLR te druk bezig was om de Range Rover stal te vernieuwen. Maar omdat nu  de Defender aan de beurt is voor een nieuw model kreeg de Discovery opnieuw een (tussentijdse) update. Het gaat om eerder kleine evoluties want chasis en koetswerk blijven hetzelfde.

Land Rover Discovery 2014

Meest opvallend is de neus van de nieuwe Discovery : een nieuwe design voor bumper,  radiatorrooster en lichtblokken. En je zal de nieuweling vooral herkennen aan de D I S C O V E R Y belettering op de kap. Een primeur want vroeger stond daar gewoon LAND ROVER. Het ligt in de bedoeling van JLR om van de Discovery een nieuwe sub brand te maken. Achteraan wordt enkel nog Discovery vermeld. Geen nummering meer want de 2014 is dus zeker geen Discovery 5 maar ook geen Discovery 4. En de vermelding van het motortype verhuisd naar de voordeuren. De velgen krijgen 2 nieuwe designs extra.

Land Rover Discovery 2014

Wat de motoren betreft : de 5.0 V8 wordt vervangen door een zuinigere 3.0 V6 (340pk). En ook de veralgemening van de achttraps automaat en een start-stop moeten verbruik en uitstoot naar beneden halen.

Met deze update vermijdt Land Rover dat de Discovery uit de smaak valt wegens veroudering qua stijl en technologie. Maar zal dit genoeg zijn om de concurrentie aan te gaan met de rivalen. En die zijn er niet alleen bij de andere producenten van luxe SUV’s. Het prijsniveau en het doelpubliek van de Discovery is nog steeds zeer gelijkend aan de Range Rover modellen. Die zijn nu pas vernieuwd, met een lager gewicht en zuinige technologie. De Discovery 2014 blijft een zware en gulzige SUV die dringend de volledige make over nodig heeft die ook de Range Rover en Range Rover Sport zoveel lichter en zuiniger maakte.

Land Rover Discovery 2014

In de UK worden de eerste nieuwelingen geleverd vanaf midden november. Prijzen en levertijden voor de lage landen zijn nog niet bekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s