Op zondag 18 gaat (een deel) van de “Norway Collection” onder de hamer. Dat is een waardevolle collectie Land Rovers van bijna 100 stuks. Die zouden normaal eind 2010 in Noorwegen geveild worden. De Britten John Craddock (John Craddock Ltd) en Julian Gostling (Exmoor Trim) trokken naar Sandnes (nabij Stavanger) om de collectie te bekijken en zagen meteen de waarde in van de collectie.

Craddock en Gosting waren onder de indruk.  Onverkochte exemplaren dreigden naar de sloper te gaan en met een lokale veiling in Zuid-west Noorwegen, zat die kans er wel degelijk in. De ondernemende Land Rover liefhebbers konden een deal sluiten met de verkoper en kochten samen de volledige collectie. Een minder belangrijk deel  en ook een aantal niet-Land Rover loten werden intussen in Noorwegen verkocht. De meest waardevolle Land Rovers werden naar de UK overgebracht en daarvan komen komen  31 loten naar de veiling op 18 september.
Vooral de liefhebbers van Land Rover brandweerwagens zullen aan hun trekken komen. Een kleine helft van het aanbod bestaat uit brandweerwagens of toebehoren. Maar verder nog fraaie en zeldzame stukken zoals enkele Series Ones, een Tickford 80″,  verschillende Forward Controls en een Series 2A met Cuthbertson rupsbanden.Er is mogelijkheid om de loten vooraf te bezichtigen, vanaf maandag 12 september in Cannock UK. Op de LROshowin Peterborough zullen ook enkele exemplaren geshowd worden.

Er kan ook via de website geboden worden (commission bids). Meer info over de loten en de veiling op de sites van beide bedrijven ExmoorTrim en John Craddock.

Foto’s 1
Foto’s 2
Foto’s 3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s