TV Tip : de Welshe roots van de Land Rover (BBC2)

Geplaatst: 5 juli 2011 in Reizen, Tip
Tags:, , , , , , , , , ,

De briljante documentaire BBC-reeks Coast heeft het aanstaande zondag over Wales. Deze aflevering volgt de volledige Welshe kust vanaf de zuidelijke grens met Engeland ter hoogte van de monding van de Severn tot aan de noordelijk grens met Engeland aan de monding van de Dee-rivier. De programmamakers houden halt op het eiland Anglesey om er stil de staan bij het ontstaan van de Land Rover.

Tijdens een vakantie in 1947 bedachten de broers Wilks hier het concept van de Land Rover. De eerste schets van de Land Rover zou immers getekend zijn in het zand van een Welsh strand. Omdat beide broers beroepsmatig nogal goed geplaatst waren werd de eerste Land Rover binnen het jaar een realiteit. Maurice Wilks  was immers chief designer and later zelfs voorzitter van Rover. Spencer Wilks was general manager bij Rover.

De reportage is van en met Dick Strawbridge, de gesnorde ex-kolonel die nu een “eco-engineer” en groene TV-personaliteit is. Hij bouwde zelf een installatie om frituurolie te recycleren tot biodiesel zodat zijn Land Rover  (Defender TD5) C02-neutraal kan rijden. (hij geeft zelfs cursussen hierover)

Samen met Top Gear wordt het dus een mooie Land Rover tv-avond !

Uitzending : Zondag 10 juli, 22.00u  op  BBC2 en BBC HD

Meer info :

BBC2 Coast website
Foto’s filmopnamen BBC Coast
twitter.com/dickstrawbridge
BBC News
LandyOnline over HUE166 

 

 

reacties
  1. […] Blijf vooral afgestemd op BBC2 want na Top Gear komt nog meer Land Rover… […]

  2. […] wie de aflevering van Coast gemist heeft : het item van Dick Strawbridge over het ontstaan van het Land Rover concept op Red […]

Plaats een reactie