Goed en slecht nieuws…

Geplaatst: 11 juni 2011 in Nieuws
Tags:, , , , , ,
Onbetrouwbaar

Laat ons beginnen met het slechte nieuws. Volgens Warranty Direct hebben Discovery 3 eigenaars 62% kans om in een jaar in panne te vallen. Daarmee zou de Disco 3 de onbetrouwbaarste auto van Groot Brittanië zijn. Zo is het toch uitgebreid gebracht in de Britse kranten. Als je echter de cijfers nakijkt op de website van Warranty Direct dan is de waarheid iets genuanceerder. Volgens die cijfers blijkt de Discovery helemaal niet de allerslechtste te zijn.

bron : reliabilityindex.com

Uit de Reliabilityindex blijkt immers dat de Range Rover zo mogelijk nog slechter scoort (3e slechtste, met Mercedes Benz SL en CL als hekkensluiters). Algemeen genomen mag Land Rover niet echt juichen om deze cijfers : in de fabrikantenrating staat Land Rover op de 36e en laatste plaats.

De meest betrouwbare wagen zou de Toyota Corolla te zijn. Het betrouwbaarste merk is Chevrolet.

Veilig

Beter nieuws komt dan weer uit de Verenigde staten. Een rapport van het Insurance Institute for Highway Safety komt tot de conclusie dat SUV’s steeds veiliger worden. De kans om te sterven in een crash in een SUV is flink gezakt. SUV’s hadden door hun hoger zwaartepunt de reputatie om sneller te kantelen en over kop te gaan.De komst van electronic stability control (ESC) heeft dit bezwaar weggenomen en dat blijkt in de resultaten van het Amerikaanse rapport. Het rapport is dus een stevig argument voor de veralgemening van ESC in alle wagens. In Europa is ESC verplicht  vanaf 2011 in alle nieuwe autotypes en vanaf 2014 in alle nieuwe auto’s.

En Land Rover scoort hier bijzonder goed : Overheen het hele onderzoek waren in de periode 2006-2009 slechts 7 wagens met”zero fatalities” en daar zaten maar liefst 2 Land Rovers bij : de Range Rover Sport en de Discovery 3 (LR3). Zie ook deze NBC reportage

.

beeld : NBC Today
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s