De Range Rover Evoque is bestand tegen winterkoude

Geplaatst: 31 maart 2011 in Range Rover Evoque, Techniek, Test
Tags:, , , , , , , , ,

Met twee strenge winters achter de rug is het nuttig om te weten of je volgende Land Rover wel bestand is tegen koude temperaturen en winterse omstandigheden. Uiteraard beschikt Land Rover over een jaren lange ervaring terzake, maar met de introductie van nieuwe modellen, materialen en technologieën is het zaaks om alles steeds weer te testen.  Daarvoor heeft Land Rover een “Climatic Test Chamber” waarin alle Land Rovers en Range Rovers aan temperaturen van -60˚C tot 55˚C en  aan windsnelheden tot 225 km/u blootgesteld worden. Tot 400 informatiekanalen verzamelen alle meetgegevens voor evaluatie en correcties.

Uiteraard gaat niets boven testen in de realiteit : wintertesten in de sneeuw. Zoals veel autoconstructeurs trekt Land Rover hiervoor naar Skandinavië.  Zo werd in de afgelopen winter ook de Range Rover Evoque op de rooster gelegd op de testsite in Arjeplog (Zweden).

Advertenties
reacties
  1. […] Land Rover ook niet over één nacht ijs gegaan. Eerder kregen we al een inkijk in het design en de uitgebreide testen van de Evoque. Nu opnieuw een Youtube reportage over nog meer testen (hitte, koude, regen, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s