Slechte beurt voor Land Rover (JDPower surveys)

Geplaatst: 21 maart 2011 in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , ,

JD Power heeft afgelopen donderdag zijn jaarlijkse betrouwbaarheidsenquete gepubliceerd. Zoals altijd is het een oplijsting van de automerken op de Amerikaanse markt, gerangschikt naar betrouwbaarheid.  De enquete werd afgenomen tussen oktober en december 2010 en is gebaseerd op de ervaringen van 43.000 eigenaars van 3-jarige wagens (bouwjaar 2008). Het is een meeting van het aantal problemen ervaren gedurende de voorbije 12 maanden, volgens een lijst van 202 verschillende symtomen. De score wordt uitgedrukt in het aantal problemen per 100 voertuigen (PP100).

Hoe hoger de score, hoe meer defecten en hoe lager de betrouwbaarheid. Land Rover komt hier nogal belabberd uit met een score van 212. Enkel Jeep en Mini doen het slechter (resp. 214 en 221). Het gemiddelde is slechts 151 en de top 3 wordt bezet door Lincoln (101), Lexus (109) en Jaguar (112).

Uiteraard is dit maar een steekproef (hoewel op grote schaal) en gaat het enkel over de ervaring van Amerikaanse eigenaars, maar toch is het een belangrijke graadmeter waar zowel fabrikanten als consumenten rekening mee houden. En dit is geen alleenstaand slecht nieuws.

Eerder deze maand was  de “2011 U.S. Customer Service Index” (eveneens van JD Power) ook alles behalve lovend over het Amerikaanse dealernet van Land Rover. Land Rover valt hier in de categorie Luxury Brands. De Range Rover modellen vallen immers onder de Land Rover vlag. De Discovery is ook niet meteen een armoebak te noemen (LR3 en LR4 in USA). De Defender wordt al verschillende jaren niet meer ingevoerd.

In die ranking draagt Land Rover de rode lantaarn met 785/1000, terwijl het gemiddelde hier 819/1000 is en Lexus de lijst aanvoert met 846/1000. De staalname in dit onderzoek in nog uitgebreider : 97.300 eigenaars en lease rijders met wagens van 2006 toto 2010 in de Verenigde Staten maar ook in een een reeks andere landen (Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indië, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Nieuw Zeeland, de Filipijnen, Zuid Afrika, Taiwan, Thailand en het Verenigd Koninkrijk).

Opvallend is dat in beide onderzoeken stalgenoot Jaguar wel goed scoort met een derde en tweede plaats.

Advertenties
reacties
  1. Statistiek: leuk, auto’s op bouwjaar …. maar hoeveel kilometers maakten de auto’s en hoe is die verdeling per merk. Kijk de lijst eens door en bedenkt je in de US weinig – heel weinig – diesels rijden. Volvo en Subaru onder gemiddelde? Hebben ze in de US andere auto’s? of rijden deze wagens in 3 jaar 2 keer zoveel kilometers?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s