Sterke verkoopcijfers voor Land Rover in 2010

Geplaatst: 11 januari 2011 in Financieel, Nieuws, Solihull
Tags:, , , , , ,

Jaguar Land Rover logoLand Rover heeft een sterk jaar achter de rug. Wereldwijd steeg de verkoop en Jaguar Land Rover pakt dan ook graag uit met deze verkoopsijfers.

Wereldwijd groeide de verkoop 19%, goed voor een totaal van 232.839 stuks. De grootse groeimarkt is (voorspelbaar) China met een groei van 95%. In de US ging de verkoop 18% hoger, in de thuismarkt (UK) was dat 13% hoger.

Deze cijfers geven de resultaten van Jaguar-Land Rover als groep weer. Maar omdat Jaguar eerder status quo gebleven is, valt de groei van de groep dan ook bijna uitsluitend toe te schrijven aan het succes van Land Rover.

In de meeste van de 102 landen waar Land Rover actief is, zette het de 4x4bouwer een sterke prestatie neer met een wereldwijde groei van 25%.  Land Rover presteert het sterkst in de UK, de US, China, Italië en Rusland. Die 5 markten staan voor 66% van de omzet. De sterkste producten waren de Discovery 4 (+45%) Range Rover & Range Rover Sport (+30%) en de Freelander 2 (+21 %).

De 42.000 verkochte stuks in het Verenigd Koninkrijk betekenen een groei van 28% tegenover 2009. Alle modellen deden het er goed maar dan vooral de Discovery 4 (+27%), de Range Rover (+29%) en Freelander 2 met maar liefst een groei van 37%. Het Britse publiek blijkt vooral te vallen voor de nieuwste modellen die een stuk minder verbruiken en vervuilen. Vooral de zuinige Freelander 2 TD4_e met stop-start systeem kan hiervan genieten.

Bron : Land Rover
Foto : Land Rover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s