Vanaf  15 januari kan je op de Heizel in Brussel naar het jaarlijkse Autosalon. In de onpare jaren gaat alle aandacht naar bedrijfsvoertuigen, maar die noemer is soepel uitgebreid tot “Lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto’s”. Overbodig te zeggen dat Land Rover zich daar perfect thuis voelt. Je vindt de Land Rover stand in paleis 7 (dat ze delen met oa. Saab, Chrysler, BMW en Mini). Uiteraard kan je ook buiten weer testritten maken (als passagier weliswaar)  op een 4X4 piste voor paleis 11.

Premiere

Grote trekpleister wordt ongetwijfeld de Belgische premiere van de Range Rover Evoque. Helemaal nieuw is die niet voor Brussel. In 2009 werd daar immers al de LRX Concept voorgesteld. De Evoque lijkt wel bijzonder veel op de toenmalige conceptcar. Zowel het koetswerkdesign als de nieuwe technologieën zijn grotendeels overgenomen, hoewel het nog wel wachten blijft op een hybride uitvoering. De LRX had immers al een elektrisch bediende achteras (Integrated Electric Rear Axle Drive).

Range Rover Evoque

Maar toch is de RR Evoque een antwoord van Solihull op  de groeide vraag naar zuinige en CO2 armere wagens, ook in het segment van de luxe SUV’s.  De Evoque wordt de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover ooit en wordt verkrijgbaar in tweewielaandrijving. Verder kan de klant kiezen uit een 3 of 5-deurs model en drie hoofddesignthema’s : Pure, Prestige en Dynamic. De Evoque is verder te personaliseren met tal van opties. Opvallende vernieuwingen : dual view display, connectiviteit voor iPhone/iPod en voor het eerst op een Range Rover : Park Assist. De eerste leveringen zijn voorzien voor het najaar 2011 maar dan moet je wel snel beslissen want de wereldwijd loopt de voorverkoop zeer goed.

Exclusive

Tot 31 januari 2011 kan je de Defender, Freelander 2, Discovery 4 en Range Rover Sport in een limited edition bestellen. De lijn heet in België “Exclusive” en is ter gelegenheid van het salon beschikbaar als een extra uitrustingsniveau.

De Defender Exclusive ziet er extra stoer uit met tal van extra’s en 2 bijzondere koetswerkkleuren : Zermatt Silver en Nara Bronze. Echte blikvangers zijn de lichtmetalen ‘Sawtooth‘ velgen en de zwarte traanplaat. De Defender “Exclusive” bestaat als 90 Hard Top, 90 Station Wagon en 110 Station Wagon. (50 exemplaren voor België-Luxemburg)

defender exclusive

De Freelander 2 ‘Exclusive’ is enkel beschikbaar in voorwielaandrijving. Kleur : Santorini Black (metaalkleur). Zwartlederen interieur met opvallende striping. (brochure) Onder de kap zit nog de grootste innovatie: de gloednieuwe eD4-motor (150pk Diesel) die samen met de manuele zesbak met stop-starttechnologie een verbruik van 6,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 158 g/km haalt. Daarmee is deze 2WD-versie de efficiëntste Land Rover ooit gebouwd. Voor de Belgisch-Luxemburgse markt zijn 75 exemplaren van de Freelander ‘Exclusive’ beschikbaar.

De uitvoering van de Discovery 4 Exclusive is een zwart-wit duo (Santorini Black en Fuji White). Gerry McGovern, Design Director van Land Rover  : “De Discovery 4 was al het ultieme allround-voertuig, maar we hebben het design een meer gedurfd en eigentijdser tintje gegeven en het luxeniveau in het interieur opgekrikt.” Ook de motor krijgt een upgrade. De Exclusive worden aangedreven door de uiterst efficiënte 3.0 TDV6 Twin Turbo dieselmotor. Die verbruikt negen procent minder en stoot tien procent minder CO2 uit dan de 2,7-litermotor die hij vervangt. (brochure)

De Range Rover Sport Exclusive is ook een betere versie van de van de bestaande RRS.  En deze is zo mogelijk nog exclusiever want in totaal zijn er slechts 30 exemplaren voorzien voor België-Luxemburg. (10 x in Nara Bronze met Tan/Ebony interieur – 15 x in Santorini Black met Tan/Ebony interieur – 5 x in Santorini Black met Ebony/Ivory interieur). Een hele rits accessoires en opties maken de RSS Exclusieve bijzonder begeerlijk. (brochure)

Een samenvatting van alle aanbiedingen vind je ook op de tijdelijke actiesite : www.landroversalon.be

foto’s : Land Rover

reacties
  1. […] Defender Exclusive die Land Rover deze week voorstelt in een Limited Edition op het Autosalon in Brussel, is nu ook […]

  2. […] te vinden met dit jaar een grote aandacht voor hybride en elektrische wagens. Die vond je op de Land Rover stand echter niet terug maar toch was het er altijd zeer druk. De premiere van de Range Rover Evoque was […]

  3. […] op het autosalon voorgestelde Limited Editions gaan snel de deur uit. De Defender Exclusive 110 SW en de Range Rover Sport Exclusive zijn nu al […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s