Land Rover behoudt zijn waarde het best

Geplaatst: 17 december 2010 in Financieel, Nieuws
Tags:, , ,

ADAC rapport

De Defender behoudt het best zijn waarde

Als je nog twijfelde over de aankoop van een Land Rover of je moet nog iemand anders overtuigen, dan is dit goed nieuws. Begin 2010 kwam het Duitse ADAC al met een rapport waaruit bleek dat de Land Rover Defender het minst last heeft van waardevermindering. Er werd een vergelijking gemaakt tussen wagens van 4 jaar oud met gemiddeld 60.000 km op de teller. De Defender komt daar het best uit met slechts 41,9% waardeverlies en gaat daarmee Porsches, Mini en Toyota’s vooraf.

Belangrijkste redenen werden gezocht in goede kwaliteit (!), een goed imago en vooral een grotere vraag dan het aanbod op de tweedehandsmarkt. Daar zou een fanbase bereid zijn om hoge prijzen te betalen voor een tweedehandse Defender.

Dat dit geen unieke situatie is in Duitsland hadden we hier in de Benelux ook al kunnen ervaren. Maar dit fenomeen wordt nu ook bevestigd door een nieuw rapport in het Verenigde Koninkrijk, de heimat en thuismarkt  van Land Rover.

Glass’s is een bedrijf dat sinds 1933 een expertise opbouwde in de waardebepaling van voertuigen. Uit een recent rapport van Glass’s blijkt nu dat in de Top 10 van auto’s die na 3 jaar het best hun restwaarde behouden, er maar liefst 3 Land Rovers staan.

– op de vierde plaats :  Land Rover Freelander 2 GS TD4
– op de zesde plaats : Land Rover Discovery 3 2.7 TDV6
– op de negende plaats : Land Rover Range Rover Sport 2.7 TDV6

In de UK zou de traditionele voorliefde voor 4X4 wagens een rol spelen en die zou door enkele strenge winters nog versterkt zijn. Daarnaast zijn is Land Rover nog altijd een bijzonder sterke “brand”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s